Hälsooptimering

med precisionLäs blogginlägg här om mindfulness och inflammation!

Hälsooptimering- skräddarsydda upplägg


Vår livsstil ligger bakom många hälsoproblem i dagens samhälle. Uppskattningsvis kan vi åtgärda ca 70% av de problem vi upplever genom att leva klokare och mer medvetet. Jag erbjuder hälsoprogram för dig som vill optimera och förebygga ohälsa och för dig som vill få bukt med en hälsa som krånglar. Min filosofi är att med precision möta just dina behov och min metodik vilar på funktionsmedicinsk grund. Jag lägger stor vikt vid stress som ofta är en grundläggande obalans som viktig att komma tillrätta med. Kronisk stress ökar risken för diabetes, högt blodtryck och övervikt. Dålig kost kan också orsaka samma stressreaktion som en deadline eller hopplöst livspussel. Jag hjälper dig att förstå hur du kan kan förbättra din hälsa och må bättre. Finna din individuella mix av kost, näring, motion, sömnkvalitet och mental återhämtning. Odla din inneboende förmåga till att läkning och balans.


Hälsooptimering stressrealterad ohälsa

Ett funktionsmedicinskt perspektiv

Utgångspunkten är ett evolutions- och funktionsmedicinskt synsätt. Tonvikten läggs på hälsobringande faktorer och på att finna de underliggande orsakerna till upplevd ohälsa istället för att fokusera på symptomen.


Evolutionsmedicin är ett medicinskt område som kombinerar modern vetenskap med evolutionär biologi. Utgångspunkten i evolutionsmedicin är att många välfärdssjukdomar och symtom kan förklaras genom att vi i dagens moderna värld exponerar oss, både fysiskt och mentalt, för sådant som vi saknar en genetisk anpassning till. Funktionsmedicinen är ett medicinskt område som strävar efter att på vetenskaplig grund identifiera och behandla grundorsakerna till olika hälsoproblem. Inom funktionsmedicinen ser man individen som en helhet dvs kroppsligt, mentalt, emotionellt, gentiskt, epigenetikst, arv, miljö och livsstilsvanor.


How to make diseases disappear | Rangan Chatterjee TEDxLiverpool

Funktionsmedicinska tester

De tester jag använder mig av är gentester, blodprov, fettsyratest, matsmältning och tarmflora, funktionell näringsstatus, sköldkörteltester och hormontester.

INTRODUKTIONSMÖTE

Varmt välkommen på ett introduktionsmöte där vi pratar om dina behov och vilka upplägg som passar dig. Mötet är ca 30-60 min och kostar 600 kr (ord pris 900 kr). Väljer du att gå vidare i ett hälsoprogram dras kostnaden för introduktionsmötet av. Du fyller i en kort hälsoenkät inför mötet. Mötet sker via Zoom pga rådande pandemiläge. 

Hälsoprogram för hälosoptimering

Hälsoanalys


Vi träffas för en enskild konsultation som baseras på ett testpaket med viktiga hälsomarkörer, en hälsoenkät och din egen upplevelse av din hälsa. Du erhåller konkreta råd om hur du kan förbättra din livsstil för att optimera din hälsa.

Hälosoptimering - program


Ett hälsoprogram är ett upplägg där vi tillsammans lägger upp en plan för den livsstilsförändring som behövs för att nå dina hälsomål. Programmen kan kombinera gentest, olika biomarkörer (labbtester), konsultationer och coaching. Du väljer det som passar dig bäst. 


Kurser & Workshops

  • Re-Set 30 - en hälsoresa under 30 dagar. Mer info inom kort..
  • New ageing- Leva livet hela livet! Mer info inom kort.
  • Gå en mindfulnesskurs. Forma din hjärna till återhämtning och balans. Läs mer här.
FM Klinikerna Mind Body Balance

Hälosoptimering med koststillskott från Upgrit

Som min kund får du alltid 10% rabatt hos Upgrit

10%