Hälsooptimering

med precisionLäs blogginlägg här om mindfulness och inflammation!

Hälsooptimering- skräddarsydda upplägg


Vår livsstil ligger bakom många hälsoproblem i dagens samhälle. Uppskattningsvis kan vi åtgärda ca 70% av de problem vi upplever genom att leva klokare och mer medvetet. Jag erbjuder hälsoprogram för dig som vill optimera och förebygga ohälsa och för dig som vill få bukt med en hälsa som krånglar. Min filosofi är att med precision möta just dina behov och min metodik vilar på funktionsmedicinsk grund. Jag lägger stor vikt vid stress som ofta är en grundläggande obalans som viktig att komma tillrätta med. Kronisk stress ökar risken för diabetes, högt blodtryck och övervikt. Dålig kost kan också orsaka samma stressreaktion som en deadline eller hopplöst livspussel. Jag hjälper dig att förstå hur du kan kan förbättra din hälsa och må bättre. Finna din individuella mix av kost, näring, motion, sömnkvalitet och mental återhämtning. Odla din inneboende förmåga till att läkning och balans.


Hälsooptimering stressrealterad ohälsa

Ett funktionsmedicinskt perspektiv

Utgångspunkten är ett evolutions- och funktionsmedicinskt synsätt. Tonvikten läggs på hälsobringande faktorer och på att finna de underliggande orsakerna till upplevd ohälsa istället för att fokusera på symptomen.


Evolutionsmedicin är ett medicinskt område som kombinerar modern vetenskap med evolutionär biologi. Utgångspunkten i evolutionsmedicin är att många välfärdssjukdomar och symtom kan förklaras genom att vi i dagens moderna värld exponerar oss, både fysiskt och mentalt, för sådant som vi saknar en genetisk anpassning till. Funktionsmedicinen är ett medicinskt område som strävar efter att på vetenskaplig grund identifiera och behandla grundorsakerna till olika hälsoproblem. Inom funktionsmedicinen ser man individen som en helhet dvs kroppsligt, mentalt, emotionellt, gentiskt, epigenetikst, arv, miljö och livsstilsvanor.


How to make diseases disappear | Rangan Chatterjee TEDxLiverpool

Funktionsmedicinska tester

De tester jag använder mig av är gentester, blodprov, fettsyratest, matsmältning och tarmflora, funktionell näringsstatus, sköldkörteltester och hormontester.

Du kan boka mig som funktionsmedicinsk hälsocoach via två klinker där jag är verksamPaleo Optimeringscenter som är en friksvårdsklinik för dig som vill optimera din hälsa och/eller komma tillrätta med hälsomässigt vardagsgnissel. Klicka här2Heal Medical som är en läkarklinik som jobbar både preventivt och med sjukvård. Passar dig som vill komma till rätta med ohälsa. Klicka här 

Hälsoprogram för hälosoptimering

Kurser & Workshops

  • Re-Set 30 - en hälsoresa under 30 dagar. Mer info inom kort..
  • New ageing- Leva livet hela livet! Mer info inom kort.
  • Gå en mindfulnesskurs. Forma din hjärna till återhämtning och balans. Läs mer här.
FM Klinikerna Mind Body Balance

Hälosoptimering med koststillskott från Upgrit

Som min kund får du alltid 10% rabatt hos Upgrit

10%