Lena Gummesson


“I felt in need of a great pilgrimage,

so I sat still for three days.”

-Hafiz


Funktionsmedicin Mind Body Balance

Lena Gummesson - Vem är jag 


Jag är läkarbarnet (i generationer bakåt på båda sidor) som bröt familjetraditionen och blev businesskvinna. Åren passerade och till slut fick min nästan nördiga fascination för människan i ett naturvetenskapligt perspektiv sitt utlopp i det vackra mötet med yoga och mindfulness. Ett stillsamt och läkande utövande i ett samhälle som speedar fram i allt högre hastigheter och där informationsexplosionen tär hårt på våra hjärnor. Vi behöver återvända hem till våra kroppar och till vår inre klokhet. Lära oss att lyssna till oss själva. 


Jag har haft förmånen att kunna skapa ett liv där jag har en fot kvar i näringslivet, som konsult i hållbarhetsfrågor, och den andra foten som egenföretagare och entreprenör med hälsa, livsstil och mindfulness på agendan. Under sju år var jag delägare i Atmajyoti Yoga, en av Stockholms större studios. Utvecklade verksamheten där med MediYoga och Mindfulness. Grundade i samband med detta MediYoga Center Stockholm. Har nu startat Mind Boldy Balance i Stockholm med fördjupning och specialisering inom det omåde som läkargenerna i mig brinner för. Ett helhetstänk som väver samman "mind & body". Biokemin och själen. Det evolutions- och funktionsmedicinska sysättet på människan och på hälsa har blivit min väg till fördjupning.


Stress och vad stressen innebär för kropp och själ är ett område jag gärna missionerar om. Enligt amerikanska läkarförbundet (AMA) ligger stress bakom 80-90% av alla besök i primärvården! När vi lever ett stressigt liv måste vi ta ansvar för oss själva och göra vad vi kan för att motverka de skador som långvarigt stress medför. Jag vill förmedla hur vi preventivt kan ta ansvar för vår egen hälsa. Finna var och ens individuella mix av kost träning och återhämtning. Skapa en hållbar livsstil och odla vår medfödda inneboende förmåga till läkning och balans, glädje och motståndskraft.


Jag använder mig av metoder som är välbeprövade och som förekommit i många vetenskapliga studier genom åren.


Kost- och hälsorådgivning som vilar på evolutions- och funktionsmedicinsk grund.Tonvikten läggs på hälsobringande faktorer och på att finna de underliggande orsakerna till upplevd ohälsa istället för att fokusera på symptomen. Läs mer om funktionsmedicin här


Mindfulness i form av metoderna MBSR* och MSC* är frekeventa i vetenskapliga studier världen över. Läs gärna mer om MBSR-forskning här och MSC-forskning här.*MBSR; Mindfulness-Based Stress Reduction och MSC; Mindful Self-Compassion.


MediYoga är en svenskutvecklad metod med visionen att genom forskning och klinisk utvärdering skapa en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård. De allra flesta vetenskapliga studier som gjorts på yoga i Sverige har använt MediYoga som metod. Läs gärna mer här.

 

Utövande och beteenden som inbjuder och förstärker vår självläkande förmåga. Jag förmedlar individanpassade livstilsråd och kombinerar ett biokemiskt perspektiv med mindfulness. I grupp eller individuellt. Privat eller på företag.  


LinkedIn profil

Kuriosa: Läs gärna om min resa på sajten Silver Society där jag intervjuades för något år sedanUtbildningar


I sammanfattning


  • Erbjuder skrädddarsydda hälsoprogram med ett  funktionsmedicinskt angreppssätt. 
  • Håller Mindfulnesskurser; MBSR och MSC och skräddarsydda kurser för privatpersoner och företag.
  • Utbildar instruktörer i Mindfulness och i MediYoga
  • Ingår i MediYoga Sveriges utbildarteam och är ansvarig utbildare i Stockholm.
  • Är koordinator och ledamot i MediYoga Sveriges Forskningsråd.
  • Föreläser ofta och gärna om vetenskapen bakom stress och mindfulness. Kommer att lägga till mer vetenskap om hälsa och livsstil på repetoaren framöver.
  • Tar uppdrag som rådgivare i hållbarhetsfrågor på företag och brinner givetvis för temat hållbara medarbetare.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna